Sara Åhl Persson

#Day 14
 
Write a letter to your teenage self
 
Hej Sara!
Det här är en ganska märklig situation, att skriva till mig själv. Men jag väljer att skriva till mig när jag var lite yngre än tonåring.
Jag skulle vilja be dig om en sak S. Du har ingen aning om hur din framtid ser ut. Även fast man tror att man har någorlunda koll på sin framtid så kan vad som helst hända. Vad som helst. Jag vill att du tar vara på varje dag när du kan vakna upp och känna dig pigg, glad och lycklig. Att du njuter av livet. Njut av att du kan göra det du vill. Som att  spela fotboll och vara aktiv. 
Passa på att vara barn. Du är bara barn en gång och du kommer att sakna det. Var liten, lek mycket och spring. Strunta i utseende, börja inte bry dig för tidigt och när du väl börjar bry dig, då ska det vara du som vill. Du ska tycka att det är kul och intressant och INTE för att någon annan påverkar dig.
Ta vara på rasterna i skolan och idrotten. Du kommer sakna det. Ta vara på så mycket du bara kan.
Var dig själv. Det spelar ingen roll om du vill klä ut dig till Spiderman, vill du det så gör det! Var inte rädd för vad andra ska tycka om dig. Du behöver inte vika dig dubbel och tänka så mycket på att bli omtyckt av alla. Du kan inte vara alla till freds. tyvärr. Det kommer du att bära med dig och det måste du föröka att tänka på.
Passa på och leva ett piggt och aktivt liv utan massa sjukhus och mediciner. Njut av din frihet och ta vara på tiden, ta vara på din barndom.
 
Vad skulle ni skriva till er själva?
Kramar Sara