Sara Åhl Persson

HAT
Varför finns det så mycket hat? Jag satt och funderade på det idag, vad beror det på? Avundsjuka, det är ju så det sägs i alla fall. Men jag förstår mig inte på hur man har mage att skriva så elaka saker. Jag förstår det verkligen inte. Speciellt näthat, du har aldrig träffat den här människan, du behöver inte träffa den här människan, hen gör bara vad den älskar och så stör du dig på det och att du då har mage att skriva så elaka saker till hen, varför? Ja, avundsjuka, i alla fall i ett sånt här fall, man tycker att det är så orättvist att den här människan har lyckats och inte du, men se det positiva istället, försök att lära dig av den här människan eller sluta helt enkelt att kolla på hen. Men skriv inget hat.
Men en sak som jag kom att tänka på är att jag tror att hat ses så olika av olika personer. För mig kanske hat klassas som att du bara ifrågasätter mig eller att du säger att du ska döda mig. Skillnaden är så stor och jag tror att det hör en stor del till varför det kommer så mycket hat. Den här människan som skriver hat tycker inte själv att det är elakt, det klassas bara som elakt om man säger att man vill se någon död, annars är det bara konstruktiv kritik. Kan det vara så? Även om det skulle vara så, så är det absolut inte okej, jag försvarar absolut inte de som skriver hat, jag försöker bara förstå.
 
Saker som du säger eller skriver kan få någon annan svårt att sova. Man får ont i magen och börjar ifrågasätta sig själv, är det de du vill? Vad har du för anledning? För att du vill ge feedback, för att du vill att hen ska sluta med det den håller på med eller vill du bara att hen ska må dåligt?
Vad är det som får dig att skriva det du skriver? Vad är det som gör dig så arg?
 
Jag skriver du, men inte för att jag försöker peka ut någon, det har inte hänt någonting. Jag visste bara inte vad jag skulle kalla dem.
 
Vad tror och tycker ni?
     Många kramar Sara